Ostatnio dodane komentarze: |
Artykuł: Uprawa Pomidora |
Dzieki za informacje o zasilaniu pomidorków, ale po tych deszczach mam problem moje 4 pomidory zaczely wiednac. Czy mogę cos zrobić zal mi patrzeć na nie. Czy to choroba czy spowodowane deszczem. W namiocie oliowym jest bardzo mokro jakby wody gruntowe tola 2013-06-30 08:01:36 |
|
Artykuł: Uprawa Pomidora |
Witam .KAZ Pomidor to sama woda i pomidor jej potrzebuje .Podlewam ok 3 litrow na 1 pomidor prawie dziennie .Brak wody moze spowodowac opadanie kwiatow .Jezeli jest gleba bardzo wilgotna ze wzgledu na pogode to mozna ograniczyc podlewanie .Musisz Andrzej 2013-06-28 11:18:08 |
|
Artykuł: Choroby pomidorów |
Witam! Mam także problem ale widzę, że nikt nie odpisuje jak się go pozbyć. Na górnych partiach pomidorów (ostatnie gałązki) młode listki nagle zaczęły się skręcać a dziś po kilku dniach pojawiły się ich brązowe końcówki. Nie wiem co to może być. marta 2013-05-31 21:20:58 |
|
Artykuł: Uprawa Pomidora |
Witam! Pierwsze moje pomidory wychodowane na porapecie posadziłem 15 kwietnia do szklarenki.Były i tak juz za bardzo wybyjałe ze wzgledu na brak słońca .Udało mi sie wychodowac 18 sztuk .6 malinowych 4 luna reszta to słonka .Po niedzieli jade dokupic Andrzej 2013-04-21 09:57:16 |
|
Artykuł: Uprawa Pomidora |
Ja też od ok.6 lat uprawiam pomidorki Słonka pod folią ok. 70 szt. i w polu. Są w uprawie b. wdzięczne i przy średnim zainteresowaniu b. dobrze plonują.W ub.roku po raz pierwszy wsadziłam też Rambozo. Jestem nim zachwycona bo nie chorują w ogóle, owoce Asia P. 2013-04-05 14:23:10 |
|
|
|
|
|
Uprawa Jęczmienia jarego |
|
Piękne kłosy jęczmienia jarego. |
Jęczmień jary uprawia się w Polsce w ostatnich latach na powierzchniokoło 870 tys. ha. Ziarno jęczmienia znajduje wszechstronne zastosowanie jakowartościowa pasza, surowiec w przemyśle browarniczym i spożywczym. Większość ziarna wykorzystuje się na paszę, a tylko niewielkie ilości na konsumpcjęw postaci kasz i płatków. W ostatnim okresie wzrasta zużycie ziarna jęczmienia nacele browarnicze wiążące się ze wzrostem spożycia piwa.
W ostatnim 10-leciu zużycie ziarna na cele przemysłowe uległo podwojeniu, osiągając poziom około440 tys. ton, co stanowi 12% krajowego zapotrzebowania na ziarno jęczmienia.Jęczmień jary ze względu na dużą tolerancję na warunki siedliskowe uprawianyjest na terenie całego kraju, chociaż największe powierzchnie zajmuje w województwach: wielkopolskim, kujawsko- pomorskim i lubelskim.
W uprawach ekologicznych jęczmień jary jest cenną rośliną, ze względu na wykorzystanie jakorośliny ochronnej, w którą wsiewa się motylkowate lub ich mieszanki z trawamioraz na powszechne stosowanie tego zboża jako podstawowego komponentu w jarych mieszankach zbożowych. |
|
Żródło: |
Komentarze (0)Brak komentarzy do tego artykułu
|