Ostatnio dodane komentarze: |
Artykuł: Uprawa Pomidora |
Dzieki za informacje o zasilaniu pomidorków, ale po tych deszczach mam problem moje 4 pomidory zaczely wiednac. Czy mogę cos zrobić zal mi patrzeć na nie. Czy to choroba czy spowodowane deszczem. W namiocie oliowym jest bardzo mokro jakby wody gruntowe tola 2013-06-30 08:01:36 |
|
Artykuł: Uprawa Pomidora |
Witam .KAZ Pomidor to sama woda i pomidor jej potrzebuje .Podlewam ok 3 litrow na 1 pomidor prawie dziennie .Brak wody moze spowodowac opadanie kwiatow .Jezeli jest gleba bardzo wilgotna ze wzgledu na pogode to mozna ograniczyc podlewanie .Musisz Andrzej 2013-06-28 11:18:08 |
|
Artykuł: Choroby pomidorów |
Witam! Mam także problem ale widzę, że nikt nie odpisuje jak się go pozbyć. Na górnych partiach pomidorów (ostatnie gałązki) młode listki nagle zaczęły się skręcać a dziś po kilku dniach pojawiły się ich brązowe końcówki. Nie wiem co to może być. marta 2013-05-31 21:20:58 |
|
Artykuł: Uprawa Pomidora |
Witam! Pierwsze moje pomidory wychodowane na porapecie posadziłem 15 kwietnia do szklarenki.Były i tak juz za bardzo wybyjałe ze wzgledu na brak słońca .Udało mi sie wychodowac 18 sztuk .6 malinowych 4 luna reszta to słonka .Po niedzieli jade dokupic Andrzej 2013-04-21 09:57:16 |
|
Artykuł: Uprawa Pomidora |
Ja też od ok.6 lat uprawiam pomidorki Słonka pod folią ok. 70 szt. i w polu. Są w uprawie b. wdzięczne i przy średnim zainteresowaniu b. dobrze plonują.W ub.roku po raz pierwszy wsadziłam też Rambozo. Jestem nim zachwycona bo nie chorują w ogóle, owoce Asia P. 2013-04-05 14:23:10 |
|
|
|
|
|
Pszenica Ozima |
|
Kłosy uprawy pszenicy ozimej |
Duży potencjał plonowania pszenicy ozimej oraz wszechstronne wykorzystanie
ziarna powodują, że areał uprawy tego zboża systematycznie się zwiększa.
W Polsce powierzchnia jej uprawy wzrosła z 1,4 mln ha w 1980 r. do prawie 2,0
mln ha w 2002 roku. W tym samym okresie jej plony, średnio w kraju, zwiększyły
się z około 3,0 do 3,8 t/ha.
Ziarno pszenicy jest podstawowym zbożem konsumpcyjnym wykorzystywanym
do produkcji mąki i kaszy. Z mąki pszennej uzyskuje się różnego rodzaju
pieczywa, makarony oraz wyroby ciastkarskie. Ubocznym produktem przemiału
są otręby, będące wartościową paszą treściwą. Ziarno pszenicy jest także podstawową paszą dla drobiu chowanego tradycyjnym sposobem w gospodarstwie. Może
być także wykorzystywane w żywieniu innych gatunków zwierząt (trzoda chlewna,
cielęta). Te cechy ziarna pszenicy powodują, że jest ono ważnym elementem
towarowej produkcji roślinnej gospodarstw ekologicznych. |
|
Żródło: |
Komentarze (0)Brak komentarzy do tego artykułu
|